keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Touhua...

Hän on meidän perheen Diiva-nalle, istuu omalla valtaistuimellaan tarkkaillen kunniapaikaltaan kaikkien meidän hösellystä.

Taidanpas laittaa vintiön taas ulkoilemaan, eilen eksyi suo-ojalle ja eikun pyörä arestiin. Se on niin syvä ja vaarallinen oja, että sinne on ehdoton kielto.

Nyt on lasten hoitopaikasta alkanut loma, saattaa mennä puolikin vuotta, ennen kuin menevät taas tätien iloksi sinne. Isännällä kun on enää yksi työpäivä jäljellä....

Minulla kyllä töitä riittää, niin että ei meinaa kaikkeen keretä mitä haluaisi. Kesätorillekin olen miettinyt tavaraa myyntiin. Kortteja tietysti ja eilen alkoi taulujen tekeminen, taidan tehdä vielä vähän koruja ja kassejakin. Tilkut on jo kutsuvasti esillä, kunhan pääsee tuotteistamis vaiheeseen asti.

Neiti on sitä mieltä, ettei mene kouluun. Keskustelujen pohjalta hän taitaa olla liian vaativa itselleen. Onhan hän kuitenkin äidin oma muru.....

maanantai 26. huhtikuuta 2010

hups!


Olipas vikkelä tuo äskeinen otsikko, kun hyppäsi itsestään jo blogiin. Niin ei ole keväästä tietoakaan, räntää sataa vaakasuoraan ja nurkissa kolistelee tuuli.

Vintiöt kuitenkin haluavat olla ulkona niin olkoot, ovatpahan nälkäisiä kun saan ne vihdoin kiskottua iltapalalle.

Rovaniemen kädentaitomessut on sitten nähty ja onhan ne niin pikkuruiset, ihan tuli kunnon messuja ikävä. Mutta niin paljonhan näkee netin kautta. Onneksi on koukussa kortteihin-yhteisö, jonne toivotan ystäväni tervetulleiksi. Siellä on niiiiiin paljon kaikkea ihanaa.

Leukapielet on kipeät, kun kävin onneksi ystävällisen hammaslääkärin käsittelyssä. Vintiöllekin selvisi, että äitiä oli purrut hammaspeikko.

Nyt on sitten se kuuluisa VAPPU-viikko, mitähän sitä tekisi vappuna, kun on oikein neljä päivää vapaata??? Paistaisiko grillimakkaraa, siivoisiko nurkkia vai lähtisikö laskettelemaan?? Munkkeja nyt ainakin pitää saada....


Vauhdikasta alkuviikkoa kaikille!!!



mihin katosit kevät?

perjantai 23. huhtikuuta 2010

lunta tupaan


Tänään on satanut lunta lähes koko päivän. Onneksi se ei kuitenkaan jää maahan.
Oheinen kuva on muutens meidän keittiön seinältä. Haluaisin sellaisen vanhan puisen sohvan tuon alle, mutta saattaa olla isännällä jotain sitä vastaan arvatenkin. Ehkä ei vaan pidä mitään kysyä, olisi nimittäin ollut sellainen puusohva jo tiedossakin.
Neitin luokalla oli tänään uimapäivä, häntä jännitti jo eilen, että miten tähtikellunta tulee onnistumaan. No ilmeisesti ei hukkunnut, kun istuu juuri vessassa ja laskee päässään miljoonia, ääneen. Hänen ystävällään oli 8v. synttärijuhlat tänään. Oli ollut IIhana Hello Kitty-kakku, tosin neidin kananmuna-allergia on taas voimistunut, ettei hän päässyt herkuttelemaan kuin jäätelöllä.
Vintiö oli juhlien sijasta löytänyt loistavan kuravellilammikon, jossa polkea pyörällä. Oli lämmitettävä sauna, jossa liottaa vintiö puhtaaksi.
Jippii, lauantaina on aikuisten reissu käsityömessuille. Siis ei muksuja mukaan minulla eikä ystävättärillänikään, joten saamme kaikki aikuisten vapaata.
touhukasta viikonloppua kaikille...

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Helmihampaat

ne on tarkastettu, ei yhtään reikää. Vintiö valitsi palkinnoksi kiltiltä tätiltä pillin. Niin siis kaikki naapuritkin saanevat osallistua tähän kevätpuhelteluun.

Tupakin on tarkastettu isännöitsijän toimesta. Kaikki samat viat on kuin vuosi sitten, niitähän on kiva käydä tarkkailemassa, ovatko kenties asunnon nurkat umpeutuneet itsestään talven aikana. Tiedustelin pontevana, että miten on pihaistutusten laita, tuleeko ne kenties tänä kesänä. JuuEi, niitähän ei sitten laiteta, onhan teillä jo nuo kaksi puuta, jotka tulevat täyteen mittaansa 20 vuoden päästä tokaisi isännöitsijä.
Mitäs olemme tavallisia palkansaajia ja asumme kunnan vuokratalonyhtiössä. Toki onhan meillä monta ihanaa naapuria ja muksuja riittää. On mukava kun et ole koskaan yksin. Etenki kesällä grillatessasi terassilla, ilmestyy 10 kuraista muksua viereesi nuuhkimaan ilmaa ja kyselemään, että mitä sä teet- grillaan- mitä sä grillaat- makkaraa- mäkin haluan ja mullakin on nälkä, no siinä yrität sitten nätisti sanoa, että menkää omalle terassille grillaamaan omia makkaroitanne...

Että on upea auringon paiste... taidan lähteä terassille neulomaan. Sainkin neidin pitsiliivin eilen valmiiksi ja nyt on vuoro luovan neulonnan. Tytär kysyi, -mitä sä teet, - en tiedä - pitää tietää ennen kuin aloittaa... niin tämä on sitä valmista maailmaa. Mie saatan neuloa vain värien takia ja tulee sitten mitä tulee. huovutan sitten koneessa tuon neuleen ja leikkelen palasiksi ja sitten meinaan kirjoa siihen jotain kivaa.

tiistai 20. huhtikuuta 2010

YHTÄ JUHLAA

Vintiö on nyt sitten 5v. Juhlimme eilen ja yön toivuttuaan poika vielä totesi onnellisena, että juhliminen on niin mukavaa.

Vanhemmiltahan se on aika ponnistus kestää kiljuvia ja juoksevia muksuja, joita meilläkin kävi ainakin 15, nuorin 5 viikkoa. Mutta rakkaan naapurini sanoin, kyllä sen lapsen vuoksi kestää. Ja olihan niillä niin iloisia ilmeitä ja on ilahduttavaa nähdä, kun muksut haluavat ottaa lisää kakkua vaikka unohdinkin kermavaahdosta sokerin ja pohjakin oli kaupasta hankittu.

Laittelen kakun kuvaa myöhemmin tulemaan.

Neidillä on tänään ala-asteen hiihtokilpailut. Niin siis meillähän voi vielä hiihtää, tosin moottorikelka on eilen laitettu "kesäteloille".

Vintiö puhaltelee nyt pakkasessa eilen saamiaan saippuakuplia varmaankin sormet jäässä. Mutta pitäähän niitä heti saada puhaltaa ja naapurin koiralle (hän on omassa aitauksessaan meidän pihalla) puhallettiin omansa.

Touhukasta viikkoa teillekin....

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kortteilua


Tällaista tekemistä minä keksin silloin, kun muuten meinaa ahistaa, eli pientä terapiaa arjen tiimellyksessä. Välillä neulepuikot on vuorossa tai Tilda-maailma vie mennessään...

Kotoinen sunnuntai


On jo askarreltu, ulkoiltu, nahisteltu ja vaikka mitä. Iloinen aurinko sentään kurkistaa pilvenlomasta. Iskä lähti pilkille, vielä kun hanget ja jää kantaa, syöntiä vaan on ollut vähän nihkeästi tänä talvena. Odotan innolla Neulekerho-tapaamista iltapäivällä. Muksut on jo tottuneet lähtemään mukaan, kun ei ole hoitopaikkaa.
Huomaattehan N:lla uuden kirppupaidan ja Hotwheels-kuvaahan siinä väritetään.

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Tervetuloa meidän touhuihin mukaan!

Nyt tästä se alkaa... kauan haaveilemani oman blogin tekeminen. Toivotan kaikki tervetulleeksi iloisella mielellä. Tarkoitukseni on esitellä aina välillä, valmistamiani kortteja, joita teen myyntiin ja ystävien iloksi. Tällä hetkellä Tildailu on vienyt sen vähäisen avoinna olevan tilan Sydämessäni. Kaiken muun tilan täyttää perhe, I 7 v ja N kohta 5v. Isäntäkin siellä välillä pilkahtelee, mutta käsitöillä -ompeluilla ja neuleilla on pehmustettu oma kolonsa.