keskiviikko 11. elokuuta 2010

Voihan KissanViiksi!

Niin kesä vilahti, koulut alkoi tänään. Typsykkä polkaisi pyörällä reippaana tokalle luokalle. Sää on aurinkoinen, mutta syksyn tuoksua on jo ilmassa. Vintiölläkin oli pipo päässä. Hänen kerho alkaa ensi viikolla ja vintiö ilmoittikin, etten sitten mene. No, asiastahan ei neuvotella, vaan sinne mennään ja touhutaan se muutama tunti kaksi kertaa viikossa. Äiti on välillä julma....
Mustikkaa on poimittu urakalla, mutta on ne kyllä suuriakin. Siis niitä riittää tänä kesänä kaikille marjastamaan meneville. Tämäkin entinen kaupunkilais rouva keräsi viikonloppuna aivan huimat 4-5 litraa ja käsin, ei millään puimurilla. Sieniä on niin, että niihin saattaa jopa liukastua. On tattia, nuljaskaa ja rouskua, haperoita unohtamatta. Nyt ymmärrän, miksi joillain ahkerilla ihmisillä on niin kiirettä syksyaikaan, kun itselläkin tekisi mieli napsia kaikki luonnon herkut talteen. Neiti näpsä keräilee äidin avuksi sieniä ja tunnistaa niitä jo oikein hienosti.
Kotielämä on rauhoittunut kaikkien kesävieraiden lähdettyä kotiin. On niin mukava aina kun porukkaa tulee meille, mutta on se oma rauhakin niin rentouttavaa... lapsetkin jo palautuvat omille ajatuksen tasoilleen.
Kaikenlaista muutosta on jälleen tiedossa, mutta niistä sitten myöhemmin lisää, lähempänä. Kivaa, en malta odottaa. Kesän aikana olen neulonut putkipolvisukkaa ja suunnitellut enemmän kuin saanut valmiiksi. Huivikin on reunoja vaille valmis. Olisi muuten hauska tehdä jo valmiiksi eri parisia sukkia, sillä onhan se aikas mukavaa, kun ei tarttis etsiä sitä toista paria ollenkaan.
Näillä ajatuksilla käynnistellään syksyä!!

Ei kommentteja: